Kisebb izgalommal készültem a műtétre, mivel tudtam, hogy ambuláns beavatkozásról van szó és délután a saját lábamon fogok haza menni.

Reggel 8 órakor már bent voltam a hajklinikán, ahol a doktornő és két asszisztense várt. A kellemes, fesztelen beszélgetés után kopaszra nyírták a fejem, ami nagyon furcsa volt számomra, mert még soha nem voltam kopasz. Ezután átmentünk a műtőbe és egy-két kisebb szúnyogcsípésnyi fájdalomcsillapító injekciót kaptam, amit szinte nem is éreztem. Elkezdődött a műtét és közben beszélgettünk, gyorsan telt az idő minden különösebb fájdalom nélkül.

Délig kiszedték az összes tervezett hajmennyiséget a tarkómról, így ebédszünetet tartottunk. Ez kb. egy órát tartott, ami alatt kellemesen megebédeltem a Theo Papa étterméből előre megrendelt és leszállított ételből.

Majd folytatódott a műtét. Most a hajszálak beültetésére került sor. Itt nem sokra emlékszem, mert elszundikáltam és csak az események utolsó negyedére ébredtem fel. Ekkor a fájdalomcsillapító hatása kezdett csökkenni, de így sem fájt a beavatkozás. A doktornő azért beadott még egy fájdalomcsillapítót. Bár megjegyezte, lehet, hogy nekem nem sok szükségem van rá.

Fél 5-re befejeződött a műtét. Kaptam fájdalomcsillapítót és antibiotikumot is arra az esetre, ha este otthon szükségem lenne rá. Szerencsére egyiket sem kellett felhasználnom. Az első kontrol alkalmával vissza is vittem ezeket a klinikára.

Összességében elmondható, hogy minimális fájdalommal járt a műtét.

Képek a műtét után:

 

 

A következő alkalommal a műtét utáni időszakról írok.