Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A műtét

Kisebb izgalommal készültem a műtétre, mivel tudtam, hogy ambuláns beavatkozásról van szó és délután a saját lábamon fogok haza menni.

Reggel 8 órakor már bent voltam a hajklinikán, ahol a doktornő és két asszisztense várt. A kellemes, fesztelen beszélgetés után kopaszra nyírták a fejem, ami nagyon furcsa volt számomra, mert még soha nem voltam kopasz. Ezután átmentünk a műtőbe és egy-két kisebb szúnyogcsípésnyi fájdalomcsillapító injekciót kaptam, amit szinte nem is éreztem. Elkezdődött a műtét és közben beszélgettünk, gyorsan telt az idő minden különösebb fájdalom nélkül.

Délig kiszedték az összes tervezett hajmennyiséget a tarkómról, így ebédszünetet tartottunk. Ez kb. egy órát tartott, ami alatt kellemesen megebédeltem a Theo Papa étterméből előre megrendelt és leszállított ételből.

Majd folytatódott a műtét. Most a hajszálak beültetésére került sor. Itt nem sokra emlékszem, mert elszundikáltam és csak az események utolsó negyedére ébredtem fel. Ekkor a fájdalomcsillapító hatása kezdett csökkenni, de így sem fájt a beavatkozás. A doktornő azért beadott még egy fájdalomcsillapítót. Bár megjegyezte, lehet, hogy nekem nem sok szükségem van rá.

Fél 5-re befejeződött a műtét. Kaptam fájdalomcsillapítót és antibiotikumot is arra az esetre, ha este otthon szükségem lenne rá. Szerencsére egyiket sem kellett felhasználnom. Az első kontrol alkalmával vissza is vittem ezeket a klinikára.

Összességében elmondható, hogy minimális fájdalommal járt a műtét.

Képek a műtét után:

 

 

A következő alkalommal a műtét utáni időszakról írok.

0 Tovább

Közeledik a műtét napja

A személyes konzultáció után kaptam egy műtéti időpontot, de előtte egy teljes vérképet kellett csináltatnom, aminek az eredménye nem volt olyan, hogy a műtétet kockázatmentesen megcsinálhassák. Ezért el kellett halasztani.

Két hét múlva rendeződött ez a probléma és újabb közeli időpontot kaptam, ami december második hetére esett.

Szerettem volna minél gyorsabban túlesni a műtéten. A műtét előtt közvetlenül semmiféle szorongás, vagy félelem nem volt benne, hiszen tudtam, hogy ambuláns beavatkozásról van szó. Szorongást csak az váltott ki bennem, hogy milyen leszek teljesen kopaszon, mivel még életemben egyszer sem voltam kopasz, még katona koromban sem.

A műtét előtti percek is közvetlen beszélgetéssel teltek a doktornővel és az asszisztensekkel.

Hamarosan a műtét tapasztalatait mondom el.

0 Tovább

Hajátültetés a HairHungary klinikán - Blog

blogavatar

Bontovics Imre vagyok és a HairHungary klinikát választottam a hajátültetésem miatt. Ebben a blogban szeretnék azoknak segíteni, akik egyelőre még döntés előtt állnak, mivel egy ilyen beavatkozás számos kérdést vet fel. Tapasztalataimmal és a klinikáról alkotott képpel remélem segíteni tudok.

Legfrissebb bejegyzések

2013.02.02.

Utolsó kommentek