A műtét utáni időszakra kaptam fájdalomcsillapító tablettákat arra az esetre, ha éjszaka fájna a fejem a beavatkozás helyén. Szerencsére a tabletták bevételére nem került sor, mivel a fájdalom csak olyan minimális mértékű volt, hogy tudtam tőle aludni. Az viszont egy kicsit furcsa volt, hogy szinte ülő helyzetben kellett aludnom néhány napig.

A javaslatnak megfelelően három napig ki sem mozdultam a lakásból. Ez nem esett nehezemre mivel kint amúgy is hideg, havas idő volt. A HairHungary klinikán kapott fertőtlenítő oldattal két óránként kellett a műtéti beavatkozás helyét kezelni. Három hétig tartózkodnom kellett minden megerőltető fizikai munkától, ezt szigorúan be is tartottam, így az otthoni háztartási munkák alól is felmentést kaptam. :-) Kellemesen telt a három hét.

 
Az 1 hetes köztes kontrollon mindent rendben talált a doktornő.

Hajátültetésem után egy héttel a hegeken keletkezett pörkök leváltak a fejbőrömről, a tarkómon viszont pár kivételi hely begyulladt, de ezek egy-két napon belül meggyógyultak.

Ahogy a doktornő is elmondta, három-négy hét után a beültetett hajszálak elkezdtek kihullani. A fejbőröm ezen a területen enyhén vöröses volt. Bepanten kenőccsel kezeltem, így ez a vörösség később fokozatosan visszahúzódott.

A következő várakozási időszakról rövidesen beszámolok.